Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Skórka pomarańczowa

edytowano luty 2013 w Kuchnia
Konto skasowane na prośbę użytkownika.

Komentarz

  • edytowano luty 2013
    Gotuję syrop. Do niego wrzucam skórki, duże kawałki. Gdy staną się szkliste (nie umiem podać czasu...), osączam i suszę na kratce. Potem kroję w kostkę i wrzucam do słoików. Zakręcam i do lodówki.
    Gdzieś dawno temu wyguglałam taki przepis mniej wiecej i tak robię. Zresztą pamiętam, że moja Mama też podobnie robiła. :)
    Poświąteczne skórki tak wykorzystałam. Przepadam za kandyzowaną skórką pomarańczową, choć czy to zdrowe...??? 
    :-B
    Nie wiem. :D
  • No i właśnie ,
    raz ,że wychładzają organizm ,
    dwa ,że skórka jest nasączona konserwantami i żadne mycie i szorowanie nie pozbawi tego paskudztwa ,tyle się o tym nasłuchałam ....głowa mała ........kupowanie ograniczyłam do niezbędnego minimum.
    Za to sok z cytryny używam namiętnie.

  • Myślałam , że ktoś ma problem z celulitem
    ;))
  • Skórki kiedyś robiłam, mam w słoiczkach do dziś, gdy na Rodos kupiliśmy od rolnika co to na wozie wiózł :-)

    Wersja EKO. :D
  • @Lila i jak wyszlo ze skorka? Nie spiekla sie czasem z wierzchu?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.