@Katarzyna - a Wy pod Piaseczno podlegacie? Czy W-wę?
Ze względu na lokalizację szkoły podlegamy pod Ursus (PPP nr 15). I bardzo się z tego cieszę. Uwielbiam pasjami naszą poradnię! Serio! Panie są życzliwe i profesjonalne i nawet czasem to, co wybadają bywa dla mnie użyteczne. M. in. ze względu na naszą poradnię, polecam innym rodzicom ed patronat naszej szkoły w Ursusie.
Hej. Jeśli 10 stron wstecz to już było - przepraszam, ale nie doszłam do tego
Czeka nas 4 klasa. I 1, ale to już znam Zastanawiam się, jak to praktykujecie. Przepraszam całą resztę, ale będę wdzięczna za wypowiedzi osób mających dzieci w ED. Z jednej strony uwielbiam ten sopontan w edukacji domowej i myśl o zamknieciu się w ramach mnie dobija. Z drugiej mam poczucie, że powinnam zacząć bardziej systematyczna pracę. Mam jakąś wizję, ale chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach. Udawało Wam sie uczyć bez uczenia?
Moja Karolina wymyśliła że od przyszłego roku chce iść na ED. I do pracy równolegle. Nie wiem czy to dobry pomysł. Tzn z nauką sobie poradzi, męczy się w szkole z dwa lata mlodszymi dziećmi na własne życzenie, ale z pracą nie wiem jak to połączy... Drugą klasę liceum chce tak zrobić a najlepiej eksternistycznie i trzecią w rok.
@gozdkowa -czytam "Edukację domową jako alternatywę edukacyjną dla dzieci zdolnych" - tam jest dużo pomysłów w historiach rodzin. Z naszego doświadczenia to warto przyzwyczajać dzieci do nauki - niekoniecznie szkolnym trybem, chociaż my korzystamy z podręczników, bo przy naszych 5-rgu warto, żeby nabywały samodzielności w nauce.
A ja mam takie pytanie: czy syn musi się wypisać jakoś oficjalnie z obecnej szkoły? Nie pamiętam, jak było poprzednim razem, ale zupełnie nie kojarzę, żebym składała jakieś oświadczenie...
Komentarz
Jeśli 10 stron wstecz to już było - przepraszam, ale nie doszłam do tego
Czeka nas 4 klasa. I 1, ale to już znam
Drugą klasę liceum chce tak zrobić a najlepiej eksternistycznie i trzecią w rok.
Od samego początku? Od złożenia papierów w PPP?