Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaką książkę teraz czytacie?

17810121349

Komentarz

• @Gosia5 polecam książki pozostale Agnieszki Grzelak. Zupełnie inne niż Matecznik - świetnie sie czyta!
  • @Basja ale to chyba jest fantastyka, a tej nie lubię. 

• Jezu Ty si tym zajmij
    Piękna, szybko się czyta nawet przy przeszkadzających dzieciach.
    Podziękowali 2Gosia5 madzikg
  • Właśnie koncze czytać. Też polecam.
    Podziękowali 1mamaw
  • "Jeździec miedziany" Pauliny Simons - mama bardzo próbowała mnie do tego przekonać, przeczytałam z połowę, dalej szkoda mi było czasu ;). Takie romansidło, lepsze niż typowy harleqin, dla mnie jednak zbyt banalne, przesłodzone, napisane zbyt "prostym", niewyrobionym językiem. Poza tym nie pasuje mi, że takie jednak dość płytka romansowa historyjka została wtłoczona w tematykę II wojny światowej w ZSRR. I że ten temat został potraktowany bardzo po macoszemu, bez dbałości o szczegóły, bez zgłębienia realiów.

• Mialas podlinkowac swoj blog literacki @Coralgol ; :) Zapomnialo Ci sie. 
  • To nie blog, ale portal. Poszło na priv.
    Podziękowali 1Rejczel
  • "Rasputin" Douglasa Smitha. Prawdziwa biografia Grigorija Rasputina, pięknej postaci, jak mało kto skrzywdzonej przez rozmaite czarne legendy.
  • @Małgorzata podążę Twoim śladem, jeśli chodzi o literaturę  ;). Pani Einstein wygląda inspirująco.
  • Rasputin jako piekna postac? @Malena, zaintrygowalas mnie...
  • A ktos czytal "Artur Hajzer. Droga slonia"? 
  • @Malgorzata mam wrazenie, ze Ty fajne ksiazki polecasz, wiec pewnie sie zainteresuje tym Einsteinem. Ta o Hajzerze bylaby dla meza. On baaardzo malo czyta, ale "spod zamarznietych powiek" przeczytal w 4 dni  :o, wiec kuje zelazo poki gorace  ;)
  • W ksiegarni aros 35% znizki
  • Na Kdr w Bonito jest chyba 5% nie 2.
    Maja tez znizki dla stalych klientów
  • @Aniuszka , może najlepiej odpowiem cytatem z biografii. " Padł ofiarą największego oszczerstwa w historii. Był wiernym małżonkiem i oddanym ojcem, uczciwym mężem Bożym, żarliwym prawosławnym, pokornym rosyjskim chłopem czerpiącym natchnienie z boskich widzeń.(...)Fałszywy obraz Rasputina stworzono, by podburzać do rewolucji, która mogłaby wynieść do władzy ateistycznych komunistów."
    Podziękowali 1Aniuszka
  • Ciekawe, ciekawe... Swoją drogą to slyszalam kiedyś (nie wiem, czy to prawda), że Cerkiew Prawosławna rozważała jego kanonizacje. Jest coś na ten temat w tej biografii?
  • edytowano lipiec 2018
    @PaniWiosna izwinitje, wez mnie walnij z liscia ;) Myslalam, ze to tylko ja jestem 100 lat za Afroamerykanami w czytaniu Jezycjady a tu sie okazuje, ze ktos jest 101 lat za ;)
  • Przeczytałam, że "główna Cerkiew" wstrzymała się od oceny, ale w jednym z odłamów prawosławia R został kanonizowany.
  • A, to zanim taki ktos przeczyta kim był Wolfi to juz sto razy zapomni o moim niewinnym malym spoilowanku ;)
  • PaniWiosna powiedział(a):
    @Rejczel zawsze będzie ktoś, kto nie przeczytał żadnej części :mrgreen:
    Ja czytałam pierwsze tomy w podstawówce,  czyli dawno, ale nic nie pamiętam.  Wiem tylko,  że nie była to porywajaca lektura. 

Ale ten Rasputin mnie zaintrygowal.  
  • jestem w trakcie czytanie  uwierzyłam  miłosci  s. leonia  nastał 
    oczami  jezusa  Carver Alan Ames 
    wysławiane maryji  liguori a czekaja  Maryja  mama i królowa  scot Hahn
    cwiczenia  duchowe  ignacy Loyola  czeba sie rozwija duchowo  a nie zatrzymac sie na paciorku  jak to mówi ks  Dominik Chmielewski
    Europo co dalej  Mirosław Piotrowski 
    dekalog ks  glas
    modlitwa uwolnienia  4 tom Neal Lozano
    byc uczniem  Pana ks Michał olszewski a co sie po drodze trafi do czytania to nie wiem bo ja czytam kilka ks na raz
  • Wyspę -Eustachego Rylskiego .
  • jukaa powiedział(a):
    Cyfrowe choroby - po tej książce wyrzucisz router(...)
  • Chcialam wziac z biblioteki Wyznaje ale nie mogly znalezc, wiec wzielam Cabre Jasnie Pan. 
  • "Simona opowieść o niezwyczajnym życiu Simony Kossak"

Podziękowali 2Małgorzata32 Monika73
  • W jakiej księgarni jest zniżka na KDR? Ktoś o tym pisał....
  • Świat Książki 20%
    Podziękowali 1mamaw
  • Czytał ktoś "Wady świętych''?
  • edytowano lipiec 2018
    Bohumil Hrabal - Obsługiwałem angielskiego króla
    Gu Hua - Miasteczko Hibiskus
    Jerzy Jarniewicz - Puste noce.

Tomik poetycki "Puste noce" mogę polecić miłośnikom poezji i subtelnych, niebanalnych erotyków. Pozostałe dwie pozycje dopiero zaczynam, więc opinią jeszcze się nie podzielę.
    Podziękowali 1Aniuszka
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.