Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaką książkę teraz czytacie?

191012141549

Komentarz

• Ciekawa lektura
  • Ciekawe, ale zbereźne. A szkoda, bo autorka ma taki fajny styl i tworzy niezapomniany portret epoki, że aż by się chciało młodzieży dać do czytania, ale zbyt wiele jest tu scen 18+ :(
    Podziękowali 1Barbasia
  • @Malgorzata- tak, jestem świadoma, że Pani Einstein jest fabularyzowana, ale jedna ta niechęć do gościa bez ...pozostaje.
    Ale czyta się świetnie. O to może sięgnę jeszcze po Zakochanego Einsteina.

Co do Marii Curie czytałam również Jej biografię pisaną przez Ewę, córkę. Również tu polecaną.
    Rzeczywiście inny świat, pełen szacunku wzajemnego, zrozumienia, prawdziwej miłości.
    Przy takim mężu Maria miała rzeczywiście szansę na to, by w pełni wykorzystać swoje dary...I tez świetnie mi się ją czytało.
    Człowiekowi motywacja do nauki wzrasta:)

Teraz zabieram się za Córy Wawelu. Ciekawam..

• Przeczytałam właśnie książkę Zbigniewa M. Nowaka "Szczygieł". To oparta na faktach historia chłopaka, który złamał kręgosłup skacząc do wody. Powieść napisał, a właściwie podyktował mężczyzna całkowicie sparaliżowany. Styl jest nieco patetyczny, opisy dość drobiazgowe, ale czyta się bardzo dobrze. Uczy dystansu do siebie i swoich problemów, pokazuje wole walki, a przede wszystkim miłość i troskę rodziny, która jest najważniejszym wsparciem dla niepełnosprawnego. Naprawdę polecam.
  • "Podróż Katii" Fabrizio Silei
  • @Lila , podpisuję się pod tym, co napisałaś z małym wyjątkiem. Legion to moja ulubiona książka Cherezińskiej. Jeszcze wciągnął mnie Turniej cieni.
  • A ja niedawno skończyłam polecane tutaj Pani Einstein i Skafander i motyl.
  • edytowano sierpień 2018
    " A ja żem jej powiedziała" K. Nosowskiej z przyjemnością, że można mieć taki talent do patrzenia na życie z dystansem, pisania z dystansem ....

• A równolegle czytam "Czwarty wizjoner z Fatimy" . Dobrze przypomnieć sobie to objawienie
  • Zaczęłam czytać biografię "Kolumba" Emila Marata.Treść bardzo interesująca ,ale nieco męczy mnie styl.
    Podziękowali 1AgaMaria
  • Dobraczyńskiego czytam. I mam z tego taką prostą przyjemność.
  • Tymczasem "Cień Ojca" i "Święty miecz".
  • Mazel tow.

• Monika- i jak ci się  podoba ? Zabieram tę książkę (między innymi ) na wakacje .
  • Wciąga, ciekawa jest. 
    Podziękowali 1Monika73
  • Czy ktoś z Was może mi podać tytuł książki/ książek o marii Skłodowskiej i jej mezu? Coś w stylu pani Einstein i zakochany Einstein? 
  • Upne sobie 
  • Ja czytałam swego czasu książkę Ewy Curie , córki, ," Maria Skłodowska Curie. Biografia

Chyba taki tytuł 
    Podziękowali 1blaekie
  • @MonikaN - dzięki za Mazel Tow!
    Bardzo mi się dobrze czyta;
    To jest nowość,więc skąd wiedziałaś ,że warto ją mieć?
  • @asia, Colas Breugnon, Trzech panow w łódce nie licząc psa - może akurat nie znasz?
    To nie typowe odmozdzacze, ale pozytywne i pieknie napisane, bardzo polecam.
    I +++
  • matka6 powiedział(a):
    @MonikaN - dzięki za Mazel Tow!
    Bardzo mi się dobrze czyta;
    To jest nowość,więc skąd wiedziałaś ,że warto ją mieć?

Przy kupnie książki jest opis krotki, zaciekawił mnie.
    Czasem,  jak mam mozliwosc papierowej książki,  to zaczynam czytać i wtedy się decyduję czy tak czy nie.

Teraz czytam duzo nowości,  bo płacę za e-książki. 

Dobrze się tez czyta Moj mąż i ja. Tez nowość o zyciu Królowej Elzbiety i Jej Męża Filipa.  Momentami zaskakujaca, czasem smutna. Nie tak odkrywcza jak Mazel Tow, ale do odprężenia ok.
  • blaekie powiedział(a):
    Czy ktoś z Was może mi podać tytuł książki/ książek o marii Skłodowskiej i jej mezu? Coś w stylu pani Einstein i zakochany Einstein? 
    @blaekie geniusz i obsesja, polecam
  • Po raz drugi skończyłam Wszystkie dzieci są zdolne.
    @OlaOdPawla, dziękuję. Nawet mają u nas w biblio, jutro sobie pożyczę. 
  • czytam "Zdradziecka Agnieszka Osiecka " ciekawe :)
    Podziękowali 1Monika73
  • Piotr Derlatka -  nauczyciel jezyka polskiego, pracowal z moja tesciowa w jednej szkole :) pisze dosc ciekawie, praca nad ta ksiazka to podobno byla jego pasja - mocno sie nad nia napracowal
  • Przeczytałam tę o Einsteinie, no geniusz-egocentryk. To tak łagodnie.
    Dobrze się czyta.
  • edytowano sierpień 2018
    Serię kryminałów Małgorzaty Rogali.  Typowo wakacyjna lektura,  tylko zaczęłam od ostatniego tomu,  bo nie sprawdziłam kolejności  ;)
  • @Lila ;
    Te scenki erotyczne to w jakim stopniu? Jak w Wiedźminie czy bardziej?
    Bo planuję hardą słuchać z moją 15-tką i nie wiem :)
  • Raczej bardziej.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.