Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jaką książkę teraz czytacie?

14344454648

Komentarz

• "Odstawieni- ewolucja karmienia piersią"  Jennifer Greyson
    Bardzo ciekawa i wciągająca książka. 
  • Maryja niepokalana Matka Boga i Matka nasza  ks.Dolindo Ruotolo
  • "Jeszcze 5 minutek" A. Szustaka.
  • Moje pytanie brzmi tak: czy ktoś jest w stanie mi pomóc...? blush

#nicsięniedzieje #serio #piszępracę

Poszukuję następujących książek w związku z pracą, którą mam zamiar wkrótce napisać. D
    Zatem, gdyby ktoś miał i mógł użyczyć na czas jakiś, lub odsprzedać raczej D niedrogo, lub - wskazać miejsce, skąd mogłabym ewentualnie wypożyczyć te oto pozycje:
    1. Andrzej Gretkowski "Nowotwór to jeszcze nie wyrok. Wybrane zagadnienia z psychoonkologii" (w drugim obiegu za miliony monet...  )
    2. Kinga Buczek "Pokonaj nowotwór niekonwencjonalnie"
    3. Witold Zatoński "Nowotwory złośliwe w Polsce"
    4. "Nowotwory złośliwe: postępowanie wielodyscyplinarne (...) t. I i II

Powtarzam - nic się nie dzieje, przeciwnie! 
    Po raz kolejny proszę Was o pomoc i wiem, że się nie zawiodę. 3
  • Serię o Jacku Reacherze :)
  • Aż mnie oczy bolą jak patrzę na Wasze spolszczenia  :p
  • Olesia powiedział(a):
    Moje pytanie brzmi tak: czy ktoś jest w stanie mi pomóc...? blush

#nicsięniedzieje #serio #piszępracę

Poszukuję następujących książek w związku z pracą, którą mam zamiar wkrótce napisać. D
    Zatem, gdyby ktoś miał i mógł użyczyć na czas jakiś, lub odsprzedać raczej D niedrogo, lub - wskazać miejsce, skąd mogłabym ewentualnie wypożyczyć te oto pozycje:
    1. Andrzej Gretkowski "Nowotwór to jeszcze nie wyrok. Wybrane zagadnienia z psychoonkologii" (w drugim obiegu za miliony monet...  )
    2. Kinga Buczek "Pokonaj nowotwór niekonwencjonalnie"
    3. Witold Zatoński "Nowotwory złośliwe w Polsce"
    4. "Nowotwory złośliwe: postępowanie wielodyscyplinarne (...) t. I i II

Powtarzam - nic się nie dzieje, przeciwnie! 
    Po raz kolejny proszę Was o pomoc i wiem, że się nie zawiodę. 3
    Ktos, coś...? :blush:
  • Właśnie usłyszałam w radio kilka zachęt do sięgnięcia po takie książki 
    "Nie jesteś skazany" Renaty Czerwickiej  i " Czy warto umierać za smartfona" Zanussiego. 

Ktoś czytał? Szczególnie interesuje mnie pierwsza pozycja .
  • Przeczytałam właśnie trzy tomy autorstwa Ch. Link "Czas burz", "Niespokojne niebo", "Dziki łubin". Ogólnie dobrze się czytało, ale po lekturze mam taki obraz: rzadko który Niemiec był zwolennikiem Hitlera, jakiś tam wujek w gestapo czy zięć w SS, reszta to najwyżej mięso armatnie ginące z rąk okrutnych Rosjan, czy Francuzów, a biedne żony przeżywające horror w bombardowanym Berlinie, stojące w kolejkach po żywność i węgiel. 

• Andrzej Gretkowski, Nowotwór...

Książek do wypożyczenia można szukać przez nukat (cała Polska)

Podziękowali 1Olesia
  • Bardzo polecam: 
    Franz Kafka - Opowieści i przypowieści
    Georges Perec - Człowiek, który śpi
    Andrea Levy - Wysepka
  • "Kołysanka z Auschwitz" Mario Escobar. Na podstawie losów Helene Hannemann, Niemki, żony Roma i matki pięciorga dzieci, która dobrowolnie poszła za swoją rodziną do Auschwitz.
  • edytowano czerwiec 2021
    Kana powiedział(a):

Andrzej Gretkowski, Nowotwór...

Książek do wypożyczenia można szukać przez nukat (cała Polska)

Dziękuję, zakupiłam. :smile:
  • Dzieci z Bullerbyn. Śmieję się do łez
  • gahana powiedział(a):
    Właśnie usłyszałam w radio kilka zachęt do sięgnięcia po takie książki 
    "Nie jesteś skazany" Renaty Czerwickiej  i " Czy warto umierać za smartfona" Zanussiego. 

Czytałam ta pierwsza i bardzo polecam. Prawdziwa historia.
    Podziękowali 1gahana
  • "I nigdy oskarżony nie miał wyrzutów sumienia?" Manfreda Deselaersa.
  • mamaw powiedział(a):
    gahana powiedział(a):
    Właśnie usłyszałam w radio kilka zachęt do sięgnięcia po takie książki 

Czytałam ta pierwsza i bardzo polecam. Prawdziwa historia.
    Również polecam! Niesamowita historia nawrócenia!
  • "Człowiek w poszukiwaniu sensu. Głos nadziei z otchłani Holocaustu" Victor E. Frankl
    Podziękowali 1Berenika
  • edytowano grudzień 2021
    A czy ktos czytal "cialo kobiety, madrosc kobiety"? Mysle o kupnie, ale poniewaz to droga ksiazka, to chcialabym zapytac czy naprawde warto wydac te 70zl.
  • Poszukuję czegoś dla 7 latka, którego nudzą już bajki i opowiadania dla dzieci. Ostatnio podobał mu się Detektyw Pozytwka,  i Akademia Pana Kleksa. Ostatnio słyszę nudy, nudy, nudy, to jest dla bobasów. Chciałabym mu jeszcze trochę poczytać - taki wieczorny rytuał. Sam czyta Scooby-Doo i Kapitana Majtasa. Jakieś pomysły??
  • @Natalle , może "Opowieści z Narni", "Dzieci z Bullerbyn", "Cudaczek-Wyśmiewaczek", "Karolcia" cykl "Magiczne drzewo" mógłby sam próbować. 
  • Nie mam 7latka, ale pracuję w szkolnej bibliotece i najczęściej dzieci w tym wieku wypożyczają właśnie Biuro detektywistyczne Lassego i Mai, Magiczne drzewo, Nelly Rapp jeśli chodzi serie. Jak podobał mu się Detektyw Pozytywka to może inne książki Grzegorza Kasdepke też mu siądą. Polecam jeszcze Niesamowite przygody 10ciu skarpetek i drugą część oraz Pięć sprytnych kun.
    No i oczywiście sposób na elfa https://www.ibuk.pl/fiszka/212795/sposob-na-elfa.html
    Który jest na liście lektur dla dzieci klas 1 do 3. 
  • Natalle powiedział(a):
    Poszukuję czegoś dla 7 latka, którego nudzą już bajki i opowiadania dla dzieci. Ostatnio podobał mu się Detektyw Pozytwka,  i Akademia Pana Kleksa. Ostatnio słyszę nudy, nudy, nudy, to jest dla bobasów. Chciałabym mu jeszcze trochę poczytać - taki wieczorny rytuał. Sam czyta Scooby-Doo i Kapitana Majtasa. Jakieś pomysły??
    Natalle książki, które polecam są dostępne chyba w każdej bibliotece. Wiele z książek moje dziecko dostało kiedy dzieci znajomych lub kogoś z rodziny wyrosły. Potem przekazałam je dalej czyli są "wyczytane" i polecane. Ja też mojemu dziecku b.długo czytałam na głos.
    Gorąco polecam serię Magiczny domek na drzewie.To o podróży w czasie. Tu jest link z recenzją
    https://mamacarla.pl/magiczny-domek-na-drzewie/
    Polecam też serię książek Przygody Tappiego
    Czy znacie książki A.Stelmaszyk o detektywie:Tomuś Orkiszek
    A.Stelmaszyk napisała też swietną przygodową serię Kroniki Archeo, ale nie wiem czy 7 lat to nie za wcześnie.
    Czy znacie książki Ł.Wierzbickiego Afryka Kazika, Dziadek i Niedźwiadek oraz Ocean to pikuś
    Gorąco polecam książkę opartą na faktach. Niepokonani. To kilkanaście historii o przetrwaniu, ale dla mlodszego czytelnika więc bez drastycznych opisów.
    Tu recenzja
    https://bardziejlubieksiazki.pl/ksiazki/dla-dzieci/niepokonani-niesamowite-historie-przetrwania/
    Oczywiście polecam te książki które wymieno na forum wcześniej a które znamy z naszego dziecinstwa
    Seria o Mikołajku, książki Lindgren, Karolcia, Ucho Dynia, Magiczne drzewo.

• W bibliotekach też są dostępne książki polecane na tym forum z serii Biuro detektywistyczne Lassego i Mai
    Polecam też kolejne książki o przetrwaniu napisane dla dzieci i mlodzieży przez B.Gryllsa 
    "Misja przetrwanie". Jest ich aż kilkanaście
    https://lubimyczytac.pl/cykl/10130/misja-przetrwanie

• Zaczęłam czytać jakiś czas temu książkę "Rekolekcje" np Rysia i jak narazie polecam =) 
  • @Natalle @Atlantyk, nie wiem, kto polecał książki z serii "Biuro detektywistyczne Lassego i Mai", ale ja słyszałam o nich niezbyt przychylne opinie. Że tylnymi drzwiami przemycają antywartości. 
  • A starybi dobry Mikołajek??? Moje dziewczyny bardzo lubią. Pippi też ok. Narnia też ok.
  • Sama aktualnie czytam ks Grzywocza " Patologię duchowości". ❤️
  • Czytam książkę "Błysk zagłady" z 1994 roku o III Wojnie Światowej. Bardzo ciekawa.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.