A na jakiej podstawie wiara w skuteczność szczepień i że na jesieni zaszczepieni nie będą chorować? A może odwrotnie, to zaszczepieni będą źródłem zakażeń?
Ale jedna rzecz tutaj śmierdzi. Zauważ, że żadne z tych państw nie wprowadza szczepień obowiązkowych, natomiast stara się maksymalnie obrzydzić życie tym, którzy nie zaszczepią się dobrowolnie. Dlaczego? Bo za niepożądane efekty szczepień obowiązkowych państwo odpowiada, a za dobrowolnych nie.
@Maciek_bs w Polsce i za NOP obowiązkowych szczepień państwo nie odpowiada.... Do tego wspominają coraz częściej o obowiązkowych szczepieniach na covid....także ten...
Ale jedna rzecz tutaj śmierdzi. Zauważ, że żadne z tych państw nie wprowadza szczepień obowiązkowych, natomiast stara się maksymalnie obrzydzić życie tym, którzy nie zaszczepią się dobrowolnie. Dlaczego? Bo za niepożądane efekty szczepień obowiązkowych państwo odpowiada, a za dobrowolnych nie.
NOPa nie udowodnisz. Podobnie jak błędu w sztuce lekarskiej. Może jak masz pyerdylyjony piniondzorów albo jesteś ministrem sprawiedliwości to może coś ugrasz. Po co ludzi zmuszać? Lepiej nakłonić.
Osobiście inaczej bym ludek nakłaniał. Finansowo. Niezaszepieni 100% większa składka na zdrowie i podatki x2. I 100% odpłatności w przypadku ciężkiego przebiegu covida. Ależby walili po szczepionki.
@Tomasz i Ewa czasem udowodnisz jak np gruźlica poszczepienna u tego chłopca, ale pan z sanepidu który to ocenil stwierdził że to tylko lepki NOP porównywalny z zaczerwienieniem w miejscu ukłucia i zmienił kwalifikacje lekarza W grudniu była pierwsza rozprawa o odszkodowanie a teraz cisza
Coś trzeba mieć nie tak z sumieniem, żeby namawiać, (a co gorsza szantażować) do wzięcia udziału w eksperymentach medycznych. Mało, że dorosłych, ale i dzieci. Kto chce niech się szczepi, ale to ma być jego świadoma decyzja.
Coś trzeba mieć nie tak z sumieniem, żeby namawiać, (a co gorsza szantażować) do wzięcia udziału w eksperymentach medycznych. Mało, że dorosłych, ale i dzieci. Kto chce niech się szczepi, ale to ma być jego świadoma decyzja.
Niech się nie szczepi i płaci 100% jak go/ją covid dopadnie. To tak, jak z ubezpieczeniem nieobowiązkowym. Po co się ubezpieczać. A potem lament i „państwo pomóż!”. Statystycznie bardziej wam grozi rak, wypadek, zawał aniżeli ciężki NOP. No, ale jeśli ktoś uwierzył w czipy, promienie śmierci 5G to i szczepionek będzie się bać. Ciemnogród.
Problem jest w tym, że są ludzie którzy w szczepionce widzą nie tylko wybawienie, ale traktują ją jak boga. To taka nowa religia. Są gotowi za nią walczyć i zabijać. Mam wrażenie że ten trend podchodzi pod bałwochwalstwo. A przecież w sytuacji, gdy wszyscy ludzie są zagrożeni, warto zachować spokój i chłodny osąd.
Problem jest w tym, że są ludzie którzy w szczepionce widzą nie tylko wybawienie, ale traktują ją jak boga. To taka nowa religia. Są gotowi za nią walczyć i zabijać. Mam wrażenie że ten trend podchodzi pod bałwochwalstwo. A przecież w sytuacji, gdy wszyscy ludzie są zagrożeni, warto zachować spokój i chłodny osąd.
„Są ludzie” znaczy tyle co „mówi się” oraz „powszechnie wiadomo”.
Zalewasz, i to mocno.
Podaj choć jeden przykład osoby, która traktuje szczepionki „jak boga” i jest gotowa za nie „walczyć i zabijać”.
„Masz wrażenie”, ja nie mam. Będziemy się o to bić?
Przed chwilą pisałeś, że żądasz dyskryminacji dla nieszczepionych. Tylko dlatego, że mają powody, których nie jesteś w stanie zrozumieć, bo ciebie nie interesują ani fakty, ani matematyka. Mimo, że jesteś zaszczepiony i powinieneś czuć się bezpiecznie, chcesz zmuszać innych do podążania twoja drogą. O takiej postawie mówimy. Szczepionka i zdrowie Bogiem.
Tak, powody. Napisz jeszcze imponderabilia, etos, niezłomni, wyklęci i 1944r. Dlaczego nie poddasz się szczepieniu? Bo prawdziwy Polak nigdy się nie poddaje!
Rozbawiłeś mnie
T
PS. niezaszczepionym rodzicom nie wypłacałbym także 500+
Nie przeceniam wartości szczepienia ani też go nie demonizuję. Skoro za komuny ludek nie zdechł pijąc gruźliczankę to nie umrze od szczepionki na covid-19. Kiedyś nie pytano o zgodę na szczepienia. Hurtem szło się do higienistki i dostawało szprycę.
Jestem za tym, aby palacze, alkoholicy… płacili 2, 3, 4x (do ustalenia) większą składkę UBEZPIECZENIA ponieważ stanowią grupę podwyższonego ryzyka. Albo choroby wynikające z nałogu / obżarstwa były wyłączone z zakresu świadczeń. Jeśli palacz po 40 latach palenia dostaje raka płuc to ma, co chciał i sam płaci za leczenie.
Komentarz
Zaraz bedzie 3 dawka, jak oni to ogarną.
Przeprowadzimy sie na działkę na głębokiej wsi. Trzeba będzie ED zacząć, są teraz ułatwienia.
Kupię kozy, mąż jakiś dom ukleci z drewna.
Z Bogiem damy radę
I to równo u szczepionych i nieszczepionych.
Może czas popatrzeć na statystyki i przestać zajmować się wirusem przeziębienia.
Do tego wspominają coraz częściej o obowiązkowych szczepieniach na covid....także ten...
Jak ci covid rozwali płuca to ciebie bliscy nie zawiozą do szpitala? Będą cię wentylować odkurzaczem?
T
T
Tylko dlatego, że mają powody, których nie jesteś w stanie zrozumieć, bo ciebie nie interesują ani fakty, ani matematyka.
Mimo, że jesteś zaszczepiony i powinieneś czuć się bezpiecznie, chcesz zmuszać innych do podążania twoja drogą.
O takiej postawie mówimy. Szczepionka i zdrowie Bogiem.
Rozbawiłeś mnie
T
PS. niezaszczepionym rodzicom nie wypłacałbym także 500+