Nieprawda. Dowody: Ciemna strona mocy Osobliwości Muzyczne Strefa dr Wilczura Dogrywka Konstelacja M Apteka Nocna Cejrowski Dla tych audycji warto słuchać. Ale w nocy od 12 są jakieś nudy gadanie samo
Daj spokój. Ostatni gwóźdź wbili po aferze z listą przebojów. Jeszcze miałam nadzieję gdy Kuba Strzyczkowski próbował ratować. Potem już nie byłam w stanie ich słuchać. Od czasu do czasu słucham Radio 357, ale fizycznie to utrudnione. Nowego Świata wcale. Słuchalność Trójki spadła do najniższego poziomu w historii.
Po co słuchać radia jak są programy typu Spotify? Rzetelnej informacji przecież też tam za dużo nie ma, bo teraz się w media przekazuje własne (lub na polityczne zamówienie) odczucia i poglądy zamiast faktów. Kiedyś było 60 minut na godzinę, a odkąd nie ma radio straciło sens. Właściwie powinienem powiedzieć za Dobrowolskim "syns".
A Cejrowskiego zawsze lepiej w internecie posłuchać.
Hehe widzę że nie masz pojęcia co to jest magia radia. Ja widzisz jestem wychowany na audycjach Beksińskiego. I trochę z tego zostało w trójce zwłaszcza w tych audycjach które wspomniałem. Spotify ( wszyscy mamy - mało korzystam) a dobre radio muzyczne to jak trufle kontra mać Donald) Informacje rzetelne i obiektywn to mam w radiu Wnet
Hehe widzę że nie masz pojęcia co to jest magia radia.
Magia się skończyła i format audycji radiowych przechodzi powoli do lamusa. W radiu nigdy nie będziesz miał rzetelnych informacji tylko co najwyżej szczątkowe. Niestety wiele ludzi czyta tylko nagłówki, to i wiadomości z radia wystarczą.
A wracając do muzyki, wolę słuchać utworów wybranych przez siebie i uwzględniających mój nastrój niż przez większość czasu słuchać takich które nie do końca mi się podobają. Ciężko mówić o truflach kiedy prowadzący za kasę promuje nachalnie jakiś zespół.
Przecież nie o listę chodzi, tylko o to, co zrobili z radiem przy okazji listy i jak potraktowali ludzi, którzy to radio tworzyli. Dla mnie z tego radia została tylko nazwa. I ogromny niesmak, że ludzie z góry tak po chamsku to załatwili. Dziękuję, mam gdzie szukać dobrej muzyki. Ale każdy słucha co mu pasuje, nie wnikam, nie neguję.
Radio jako takie (nie mówię akurat o Trójce) jest o tyle lepsze niż Spotify, że jeżeli audycję muzyczną prowadzi pasjonat gatunku, można trafić na świetne zespoły, o których nie miało się pojęcia, że istnieją. Później można sobie wrzucić do Spotify, ściągnąć do samochodu albo cokolwiek. A radio internetowe daje dostęp do rozgłośni z całego świata milion razy lepszych niż Trójka, w której takiego prezentera jak Beksiński już nie ma, za to jest Cejrowski
A w radiu Wnet są bardzo rzetelne informacje polecam. Oraz muzyczne audycje Wybranowskiego.
Niektórych audycji słucham w internecie.
I to jest jeszcze jeden aspekt, że ja wolę słuchać kiedy chcę, a nie kiedy muszę. Czyli jeżeli jakieś audycje radiowe czy programy telewizyjne są dostępne w internecie, to wtedy kiedy potrzebuję/chcę chętnie z nich skorzystam. Natomiast nie lubię słuchać czy oglądać, bo akurat jest.
A w radiu Wnet są bardzo rzetelne informacje polecam. Oraz muzyczne audycje Wybranowskiego.
Niektórych audycji słucham w internecie.
I to jest jeszcze jeden aspekt, że ja wolę słuchać kiedy chcę, a nie kiedy muszę. Czyli jeżeli jakieś audycje radiowe czy programy telewizyjne są dostępne w internecie, to wtedy kiedy potrzebuję/chcę chętnie z nich skorzystam. Natomiast nie lubię słuchać czy oglądać, bo akurat jest.
Niech Sasiny, Suskie i cała reszta kulturą i sztuką w ogóle się nie zajmują, bo efekty są jakie są. Najlepiej to by zresztą było, żeby niczym się zajmowali i wyjechali gdzieś, gdzie nie będzie ich widać
Ale listy przebojów, już nie pamietam, które, świadczyły jakby o tym, ze po Pink Floyd to już nic nie było. a jest dużo fajnej muzyki, nowej
@Prayboy jakie to audycje z muzyka dla młodych? I co przez to rozumiesz?
ja ogólnie słucham wszystkiego, serio, może z wyjątkiem muzyki atonalnej i współczesnego jazzu, za trudne w odbiorze
Kiedyś jechałam nocą do Teściów, prawie 3h jazdy, lekki deszcze, pusta droga trafilam na audycje kryminalna Jakas zagadka kryminalna, słuchacze mogli zadawać pytania i należało zgadnąć kto zabił czy coś. To jest ta magia radia ale nie pamietam, gdzie to było
- Ustalanie na siłę, jaki procent polskiej muzyki mają emitować stacje radiowe, nie ma dziś sensu. Gramy te piosenki, które są dobre - mówi Marcin Jędrych z RMF FM. W ten sposób komentuje projekt nowelizacji ustawy o radiofonii i telewizji, który zakłada, że aż 80 proc. polskiej muzyki mają emitować rozgłośnie w godz. 5-24. - To absurd, bo przecież jest wielu rodzimych artystów, którzy świadomie decydują się śpiewać po angielsku. I to w nich najbardziej uderzą nowe przepisy. Robi się jak za komuny: polska młodzież śpiewa polskie przeboje - komentuje Marcin Bąkiewicz, szef Antyradia.
Polityk PiS, który jest wiceprzewodniczącym sejmowej komisji kultury i środków przekazu, a także szefem rady programowej Polskiego Radia, zorganizował w czwartek konferencję prasową. Ogłosił, że chce więcej polskiej muzyki w radiu. Swój projekt nowelizacji ustawy o radiofonii i telewizji przedstawił dziennikarzom. Zakłada on przede wszystkim, że miesięczny udział polskiej muzyki w radiu ma wzrosnąć z obecnych 33 proc. do 50 proc., z czego aż 80 proc. (obecnie 60 proc.) ma być emitowane w godz. 5-24.
cóż... żeby to było jakkolwiek skuteczne w promowaniu polskiej muzyki wśród młodzieży, to raczej powinni wprowadzić takie limity na Spotify. Albo od razu wyłączyć zagraniczny Internet
Komentarz
Trójki już dawno nie ma.
Ciemna strona mocy
Osobliwości Muzyczne
Strefa dr Wilczura
Dogrywka
Konstelacja M
Apteka Nocna
Cejrowski
Dla tych audycji warto słuchać.
Ale w nocy od 12 są jakieś nudy gadanie samo
Ostatni gwóźdź wbili po aferze z listą przebojów. Jeszcze miałam nadzieję gdy Kuba Strzyczkowski próbował ratować.
Potem już nie byłam w stanie ich słuchać.
Od czasu do czasu słucham Radio 357, ale fizycznie to utrudnione.
Nowego Świata wcale.
Słuchalność Trójki spadła do najniższego poziomu w historii.
Spotify ( wszyscy mamy - mało korzystam) a dobre radio muzyczne to jak trufle kontra mać Donald)
Informacje rzetelne i obiektywn to mam w radiu Wnet
Dla mnie z tego radia została tylko nazwa. I ogromny niesmak, że ludzie z góry tak po chamsku to załatwili. Dziękuję, mam gdzie szukać dobrej muzyki.
Ale każdy słucha co mu pasuje, nie wnikam, nie neguję.
ale trójka jest dla starych pryków :P
W trójce są audycje z muzyką dla młodych ludzi
Widocznie mnie młodość nie pociąga
" Polska młodzież śpiewa polskie piosenki"
Sasin mentalnie i wiekowo tkwi w PRL
Ale listy przebojów, już nie pamietam, które, świadczyły jakby o tym, ze po Pink Floyd to już nic nie było.
a jest dużo fajnej muzyki, nowej
ja ogólnie słucham wszystkiego, serio, może z wyjątkiem muzyki atonalnej i współczesnego jazzu, za trudne w odbiorze
trafilam na audycje kryminalna
Jakas zagadka kryminalna, słuchacze mogli zadawać pytania i należało zgadnąć kto zabił czy coś. To jest ta magia radia
ale nie pamietam, gdzie to było
Trójfonia 2HA
Czwartki o 23
jest gorzej niż myślałem
oni są popierdoleni
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/polska-muzyka-w-radiu-limity-projekt-marek-suski-pis-kto-to-jest