Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Potrawy wielkanocne

1434445464749»

Komentarz

  • Taaa 2,5 latka. 4 pomidory na raz np. dwa ogórki szklarniowe. To taki standard. Od miesiąca, trochę dłużej to jak króliczek...
  • No i zdrowe nawyki :) 
  • Teraz średnio, note wszystkie warzywa pędzone potwornie. U Barczaka (eko w okolicy) dopiero kiełkuje, mam nadzieję, że niedługo się pojawia...
  • @MonikaN my teraz robimy crumble z samych płatków owsianych, extra wychodzą.
  • My uwielbiamy domowa bananowa granole. Gniote płatki owsiane, jęczmienne, orkiszowe, żytnie z bananami, żeby się kleily, sypie dyni, słonecznika, sezamu i siemienia, czasem jakieś orzechy, rodzinki, śliwki,.morele suszone. Do piekarnika. Dzielę w miski i zalewam jogurtem naturalnym. Moi się zabijają o to. 
    Podziękowali 1malagala
  • O, to moja Anka jak twoja Gośka. Kasza to najlepsza rzecz zaraz po owocach i warzywach. 
    Fakt, że to dziecko tryska witaminamu z oczu. 
    Ciągle skacze, biega albo...... Śpi. Bo śpi też jak zabita po 10 h na dobę. A ma 8 lat. 
    Ale kiedy była chora to ja nie pamiętam. Chyba jak miała 5,5 roku to miała szkarlatyne. Ale tak to mało co ja łapie. 
    Podziękowali 1Dorotak
  • Ooo chyba zrobię... U nas gnija banany.. 
  • edytowano 19 kwiecień
    Zrobiłam sernik z pulpą, jest  pyszny, ale płynny 

    Nie umiem robić z żelatyną.....
  • Hmmmm, ta proporcja tam jest raczej dobra. Może ja przegotowalas? Z żelatyna bardzo ważne jest to żeby jej nie ugotować bo traci właściwości zelujace. 
  • Nie, tylko podgrzałam
  • Kurcze to nie wiem, bo mi dobra kosy atencja wychodzi. A ci się zupełnie nie ścięło? 
  • Płynny pyszny deser mam :)
  • Może to moje uprzedzenie do żelatyny wszystko zepsuło  ;)
  • Na drugi raz dam dwa razy tyle
  • @matka6to raczej coś nie tak z żelatyna było.
    Może była źle przechowywana już w magazynie albo jeszcze coś.
    Tak się czasem zdarza.
    A dla pewności proponuje inny sposób-żelatynę wsyp do naczynia i zalej zimna woda tylko tyle żeby ja zakryła.
    Jak spęcznieje to wstaw razem z tym naczyniem w którym jest do  gorącej wody i poczekaj aż się rozpuści.I dopiero wlej do masy.

    Podziękowali 1Ewasz
  • @kasha- tak zrobiłam 
    Czytam w necie,że mango może nie wiązać....
    Ale wam wiązało...
  • @matka6, z pulpy robiłaś?
    Ja też do żelatyny mam nie fajne podejście...
    Moja to nawet przeterminowana była. Ale ja zrobiłam dokladnie wg przepisu...
    I wyszło  <3
    A co się nalizalam to moje!!!!
    @andora, jeszcze raz DZIĘKUJĘ.
  • A właśnie. Bo jeśli nie miałaś pilot z mango to mango ma to do siebie że jak kiwi powoduje ze żelatyna nie telezeje. Dlatego trzeba je przygotować. A puppy już nie trzeba. 
  • No to ewidentnie coś z żelatyna. 
    Następnym razem daj z 15% więcej. Daj żelatyna druga szanse. 

  • edytowano 19 kwiecień
    Dam, a na Ciebie @andora liczę , że podpowiesz kolejne ciekawe przepisy

    Bo smak jest cudny !
    Podziękowali 1andora
  • Bardzo fajne są moje wypieki, tam mnóstwo ciekawych słodkości i nie tylko 
  • Gdyby ktoś szukał pulpy z mango, to ja znalazłam na allegro. Jest pełno aukcji.
  • Pulpa ostatnio byla też wLidlu...
  • @kociara od wieku lat zaglądam na Moje wypieki. Nawet kilkakrotnie cis na forum polecalalam
    Bardzi dobra strona. Znam ja od początków kiedy byla na początku blogowania 
  • Ja też pieke głównie z tych przepisów moje wypieki. 
    Ale mi niewiele wypieków smakuje. 
    Obecnie hitem jest ciast drożdżowe.  <span>:disappointed:</span>

    Ale jak się znów w czymś zakocham to dam znać. 

  • MW są świetne..babka dobrze pisze, przepisy są jasne, dobrze wychodzą. 
    Nie mogę ścierpieć stylu pisania Anja Gotuje, ale fakt, że też ma dobre przepisy. 
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.