Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Najszybsze francuskie z serem by Biedronka

edytowano luty 2011 w Kuchnia
Kupujemy w Biedronce dwa opakowania gotowego ciasta francuskiego oraz wiaderko serka waniliowego

DSC06281.JPG
DSC06282.JPG


Rozwijamy jeden arkusz ciasta i rozsmarowujemy serek:
DSC06284.JPG

Przykrywamy z góry drugim arkuszem i dzielimy całość na 24 prostokąty:
DSC06285.JPG
DSC06286.JPG

Układamy na blaszce z przewrotem :wink:
DSC06287.JPG

Pieczemy w temperaturze ok 180 st. i jemy:
DSC06288.JPG

Szybkie i smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

Komentarz

  • Kurczę,to musi być pyszne:ay:
  • wow, spróbuję na pewno (brzmi prosto). Zresztą pamietam, ze jak byłam we Francji, to często i na różne sposoby robiłyśmy tarty i były przepyszne - mo0je ulubione to z jabłkami na słodko i na słono z jajkiem wylanym na cieście (takie roztrzepane widelcem), na górę starty ser i coś tam jeszcze sie dodawało do jajka, ale nie umiem sobie przypomnieć.

    Może ktoś pamięta, co to było - Lila , Saracella lub ktoś inny
  • Z ciastem francuskim to pamiętam jeszcze jeden przepis - parówki zawijamy w ciasto, kroimy na kawałki (nie za wielkie), pieczemy i jemy
  • Koniecznie musimy wypróbować:bigsmile:
  • Agnieszka, przestań bo będę musiała zarzucić dietę, a 7kg już poszło :)
  • A ja mam w lodówce ciasto francuskie i serek, więc chyba zajem moje smutki! Dzięki za pomysł!!!
  • Agnieszka zapomniałaś wstawić zdjęcie jak wszystko zjedzone,wygladaja apetycznie mniam mniam!
  • No Brydzia - jak zjedliśmy to już nie było co fotografować :bigsmile:
  • [quote][cite] Aneta:[/cite]wow, spróbuję na pewno (brzmi prosto). Zresztą pamietam, ze jak byłam we Francji, to często i na różne sposoby robiłyśmy tarty i były przepyszne - mo0je ulubione to z jabłkami na słodko i na słono z jajkiem wylanym na cieście (takie roztrzepane widelcem), na górę starty ser i coś tam jeszcze sie dodawało do jajka, ale nie umiem sobie przypomnieć.

    Może ktoś pamięta, co to było - Lila , Saracella lub ktoś inny[/quote]

    Aneta, chodzi Ci o [i]quiche[/i]? Taki najprostszy to quiche lorraine: boczek plus smietana, mleko i jajka razem wymieszane, posypane serem. Cos takiego :

    http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/quiche_lorraine_ill.html
  • Malia ma racje
  • Najlepiej zepchnij na allegro.
  • Szybkie i smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno :thumbup::thumbup::thumbup:
  • ProMamo to identyczne były u Ciebie! Świetne, dzięki!
  • Ja zrobiłam te pyszności. Super, dziękuje za przepis! :bigsmile:
  • Zrobilam tak:

    ciasto francuskie by Biedronka
    marmolada truskawkowa by Biedronka

    i tak jak w przepisie tyle ze pojedyncze kawalki ciasta posmarowane

    PYCHA - maz zajada - zaraz sie skoncza :bigsmile:
  • A ja z budyniem ,też smaczne.:bigsmile:
  • dzięki za pomysł. dopiero teraz dotarłam, więc podbijam, może komuś też się przyda :bigsmile:
  • [cite] Agnieszka&5:[/cite]Kupujemy w Biedronce dwa opakowania gotowego ciasta francuskiego oraz wiaderko serka waniliowego

    DSC06281.JPG
    DSC06282.JPG


    Rozwijamy jeden arkusz ciasta i rozsmarowujemy serek:
    DSC06284.JPG

    Przykrywamy z góry drugim arkuszem i dzielimy całość na 24 prostokąty:
    DSC06285.JPG
    DSC06286.JPG

    Układamy na blaszce z przewrotem :wink:
    DSC06287.JPG

    Pieczemy w temperaturze ok 180 st. i jemy:
    DSC06288.JPG

    Szybkie i smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.

    Moje właśnie siedzą w piekarniku....
    Ale ser mi jakoś wypłynął....

    I jak długo ma to się piec???
  • na oko aż się lekko podrumieni
  • Dobre to ciasto francuskie, tylko dlaczego niemieckie? Czy ktoś widział gdzieś polskie francuskie? :wink:
  • Ser mi wypłynął, spód jakiś taki mięki, jakby niedopieczony...
    Ale dzieci orzekły, że dobre.
  • [cite] Małgorzata32:[/cite]Ser mi wypłynął, spód jakiś taki mięki, jakby niedopieczony...
    Ale dzieci orzekły, że dobre.
    Moze ,za niska temp.mialas?z budyniem są pyszne:bigsmile:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.