Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Pokusa

edytowano luty 2011 w Kuchnia
Sklad:
25 dag biszkoptów kakaowych
2 śnieżki staciatella
4 łyżki żelatyny
10 dag kokosu
1/2 litra kremówki
4 łyżeczki cappucino- cherry i 2 łyżeczki cappucino
4 szklanki mleka
biała i deserowa czekolada
4 łyżki cukru pudru

Dno blaszki wyłożyć biszkoptami kakaowymi. 2 szklanki mleka zagotować z kawą cappucino oraz 2 łyżkami cukru pudru i chwilę gotowac na małym ogniu mieszając. Następnie 2 szklanki mleka zagotować i wsypać kokos i 2 łyżki cukru pudru. Pogotowac chwilkę i odcisnąć kokos. Oba mleka oziębić i na każdej oddzielnie ubić śnieżkę. Ubić śmietanę, podzielić po równo dodac do śnieżek. Żelatynę namoczyć i dodać równo do mas (Można dodawac bakalie i rodzynki namoczone w rumie).
Na biszkopty wyłożyć ciemną masę, na nią biszkopty i rozsypac 2 łyżeczki cappucino, masę jasną oraz całą resztą biszkoptów, obłozyć wierzch ciasta. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i na zmianę oblewac biszkopty białą i ciemną czekoladą.

[chyba z wielkiego zarcia to mam, ale reki nie dam, bo juz lata temu zapisalam sobie ten przepis]

Komentarz

  • A biszkopty kakaowe to skąd?
  • Ale bajer! :hungry:
  • kiedys w biedronce byly, ale nie wiem czy sa jeszcze, luz - moga byc jasne maczane w ince, albo jasne i tyle - kto sie dowie?:wink:
  • a tu to już nawet nie skomentuję:cry::cry::cry:
  • Ty to tak specjalnie, żebym miała co robić z okazji imienin?:bigsmile:
  • Fajne przepisy. Drogie, ale fajne.:wink:
    Będzim próbować.:wink:
    I będzie wielkie mniam!:bigsmile:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.