Bajkał tam i z powrotem - jak ktoś lubi tak jak ja książki podróżnicze to bardzo polecam
Pozdrowienia z Korei. Uczyłam dzieci północnokoreańskich elit - bardzo ciekawa opowieść o Korei Północnej oczami nauczycielki angielskiego Amerykanki pochodzenia koreańskiego
Negocjator. Prawdziwa historia najskuteczniejszego na świecie zawodowego negocjatora - o negocjatorze policyjnym który negocjuje uwolnienie zakładników i okupy
Człowiek o 24 twarzach - najbardziej skomplikowany przypadek rozszczepienia osobowości
Aktualnie nie ksiazki ale gazety i czasopisma, bo jestem u rodzicow i czytam stare i nowe Tiny, stare i nowe "100 rad", "Moj piekny ogrod", "Przyslij przepis", jak rowniez najnowsze biuletyny miejskie i kuriery powiatowe, bo musze wszystko wiedziec, co w moim kochanym Iks Iksie sie dzieje, nawet kiedy mnie tu nie ma To jest milosc na zawsze!
Mnie się akurat "Tatuażysta" bardzo podobał, zrobił na mnie wrażenie. Bardzo lubię książki o tematyce obozowej. Stawiają do pionu. Będę miała "Kołysankę" na uwadze, dzięki. Wczoraj zaczęłam "Jezu, Ty się tym zajmij! O. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda" J. Bątkiewicz-Brożek, na razie przedzieram się przez nudny wstęp, ale jestem pewna, że książka będzie znakomita.
Skończyłam na urlopie "Rosa, jak ty to robisz?". Też polecam, bardzo szybko i lekko się czyta. Teraz jestem w połowie Chiary Corbella w opowieściach świadków. Daje do myślenia. No i czeka Chema Postigo.
@beatak, książka miała być pierwotnie scenariuszem i niewiele jej dał powieściowy lifting. Według mnie, choć temat ciekawy, jest źle napisana. Mnie nie wciągnęła ani nie wzruszyła. Wiem, że nie jestem odosobniona w tym sądzie.
@Aniuszka , de gustibus... Dlatego nie zniechęcam, ale też nie polecam. Powtórzę:Kołysanka lepsza.
Skończyłam na urlopie "Rosa, jak ty to robisz?". Też polecam, bardzo szybko i lekko się czyta. Teraz jestem w połowie Chiary Corbella w opowieściach świadków. Daje do myślenia. No i czeka Chema Postigo.
@Agnicha może będzie pod tytułem "Baśń mojego życia" - to druga część tytułu. Ale możliwe też, że nie ma, wydaje mi się, że u nas było tylko jedno wydanie tej książki.
Wczoraj zaczęłam "Jezu, Ty się tym zajmij! O. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda" J. Bątkiewicz-Brożek, na razie przedzieram się przez nudny wstęp, ale jestem pewna, że książka będzie znakomita.
Komentarz
Pozdrowienia z Korei. Uczyłam dzieci północnokoreańskich elit - bardzo ciekawa opowieść o Korei Północnej oczami nauczycielki angielskiego Amerykanki pochodzenia koreańskiego
Andersena nie Andersa hehehe
Ten drugi też ciekawy:):)
Super się czyta! Nie wiedziałam, że tak mnie mogą wciągnąć autobiograficzne zapiski emeryta....
Wczoraj zaczęłam "Jezu, Ty się tym zajmij! O. Dolindo Ruotolo. Życie i cuda" J. Bątkiewicz-Brożek, na razie przedzieram się przez nudny wstęp, ale jestem pewna, że książka będzie znakomita.
Nie pamiętam tytułu
" Chiara Corbella Petrillo Droga małych kroków" - w opowieściach świadków
To fragment tej drugiej książki-" Droga małych kroków"
Myślę, że obie książki mogą być pomocne dla mam po utracie dzieci.