Właśnie mnie odblokowalo - na balkonie stoi bigos (też z grzybami) przygotowany 23.12 i raz odgrzany od tego czasu. Jak myślicie, czy po tygodniu jest on nadal jadalny? Jak to sprawdzić?
Na balkonie stał to spokojnie zagotuj i tyle. Właśnie mi przypomniałaś, że mój też mioeszka na tarasie od 25 XII. idę go zagotować i powekować bo z 5 litrów zostało.
I ze zdumieniem znalazłam na tarasie koło bigosu garnek, przykryty dla niepoznaki koszykiem. W garnku kapusta z grochem. Po śledztwie okazało się, że po wigilii teściowa chcąc pomóc posprzątać go tam ustawiła cichcem . Koszyk by koty nie wsadziły pyska. Tylko mi nie powiedziała. A ja się dziwiłam, że cała kapusta została zjedzona. Tym sposobem mam teraz cztery słoje kapusty z grochem i 6 bigosu. Zawekowane idą na regał w garażu.
Komentarz
Właśnie mi przypomniałaś, że mój też mioeszka na tarasie od 25 XII. idę go zagotować i powekować bo z 5 litrów zostało.
Tym sposobem mam teraz cztery słoje kapusty z grochem i 6 bigosu. Zawekowane idą na regał w garażu.