Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

cukinia

edytowano wrzesień 2011 w Kuchnia
Dostalam dzis od sasiadki cukinie. Jedna, duza (chyba z pol metra ma), ladna.
Trzy tygodnie nie bedzie mnie w domu, nie chce mi sie jej tez teraz na sile jakos przerabiac.
Czy moge ja tak po prostu zostawic w domu i ona na mnie poczeka?
Czy moze jakos mrozic mozna?
Pomozcie !

Komentarz

  • Mi tyle w piwnicy wytrzymała.
  • Ja cukinię kroję w kostkę i mrożę. Potem mam do zupy czy leczo. Zamroziłam też utartą na tarce z przeznaczeniem na pasztet lub placki.
  • Zamrozić tak jak Celinka radzi :) Też tak robię:)
  • Też taką miałam, włożyłam do lodówki w całości i zaczekala na mnie 3 tygodnie.
    Najgorsze jest krojenie tego oolbrzyma i obieranie ze zdrewnialej skóry (bo ta skóra do jedzenia się nie nadaje).
  • Wydaje werdykt w sprawie cukinii: :wink:
    daje na sam dol lodowki, niech na mnie czeka.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.