Roztwór fioletu gencjanowego jest bardzo pomocny przy takich dolegliwościach, ale nalezy bezwzględnie pamiętać, że to musi być WODNY roztwór. Nie spirytusowy.
Roztwór fioletu gencjanowego jest bardzo pomocny przy takich dolegliwościach, ale nalezy bezwzględnie pamiętać, że to musi być WODNY roztwór. Nie spirytusowy.
Tak tylko i wyłącznie1% roztwór Fioletu Gencjanowego.
U mnie na afty działa przepłukanie ust przed snem albo roztworem (ale mocnym) Citroseptu, albo płukanie ust świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny (nierozcieńczonym). Zmienia ph w ustach i afty z krzykiem giną.
Komentarz
A takie fioletowe coś daliście?
Znalazłam fiolet gencjanowy daliście?
Jeśli ma dużo aft, to trzeba solidnie paszczę wysmarować w środku tym fioletem, trochę farbuje (możesz mieć fioletową brodawkę, ale schodzi później).
Nystatyna guzik pomoże jak jest dużo aft.
A nie chce pić się nie dziwię, to bardzo boli. Może być, że ma afty na podniebieniu i w przełyku.
Ten fiolet bardzo pomaga i szybko pomaga, gasi to pieczenie.
--------------------
Sama nie wiem smarowałam kilka razy, bo to był ostry stan zapalny jamy ustnej. Zaszkodzić, to chyba nie może.
O to się cieszę, bo ciąglę myślę dzidziusiowi już lepiej.
Nie wiem co byś zrobiła bez nas, ale co byś zrobiła bez takich co przeszli aftowe zapalenie jamy ustnej w wieku studenckim .?