No ja też,choć już dawno znałam tę historię, bardzo się wzruszyłam. Ale warto wiedzieć,że nasza ziemia jest uszlachetniona męczęńską krwią. Też jakoś mnie to ruszyło w kontekście tracenia siebie, jak ja narzekam,że dzieci marudzą,że trzeba wstać, a one dla bądź co bądź obcych, i jeszcze umierały często w cierpieniu bez słowa skargi,jak mówią świadectwa....
up, bo wartościowe. Jak ktoś odwiedza Warmię-Mazury,to zachęcam do poszukania sióstr katarzynek, w Braniewie mają ogromny klasztor,ale w innyvh miastach też są. Zawsze można się skontaktować, pomodlić u nich w kaplicy itp.
Komentarz
Też jakoś mnie to ruszyło w kontekście tracenia siebie, jak ja narzekam,że dzieci marudzą,że trzeba wstać, a one dla bądź co bądź obcych, i jeszcze umierały często w cierpieniu bez słowa skargi,jak mówią świadectwa....
Słyszałam już o tych Siostrach, ale dziękuję za przypomnienie.
Jak ktoś odwiedza Warmię-Mazury,to zachęcam do poszukania sióstr katarzynek, w Braniewie mają ogromny klasztor,ale w innyvh miastach też są. Zawsze można się skontaktować, pomodlić u nich w kaplicy itp.
do czego prowadzi wojna i świat bez Boga ...