Mi nie chodzi o obrazek, ale o sposób wypowiadania się
"Tylko ja mam rację", i te osądy są niezwykle ostre, a jeśli są bardzo ostre to przeważnie nie są prawdziwe.
Mam wrażenie że chcesz tylko dokopać innym, szkoda bo lubię dyskutować z osobami o poglądach innych niż moje pod warunkiem że zgadzają się z siłą argumentów.
[cite] Maciek:[/cite]OK, może Ewa i ma trochę racji. Zmieniłem obrazek, żeby nie walił po oczach narządami.
Kowalski poszedł na komisję poborowa. Po badaniach, wziął go na rozmowę seksuolog.
Narysował mu kółko:
- Kowalski, co to jest ?
- Goła baba...
Narysował mu kwadrat:
- A to?
- He, he, goła baba...
Na koniec, narysował mu trójkąt:
- No a to, przyjrzyjcie się dobrze.
- Też goła baba...
- Kowalski, wy jesteście zboczeni!
- Jaaa?! A kto mi te gołe baby rysował?
[cite] Maciek:[/cite]Nigdy nie rozumiałem, dlaczego posoborowa odnowa estetyczna poszła w kierunku upodobnienia naszych świątyń do kościołów protestanckich - zimnych i pustych. Tu na przykład ten sam kościół w Holandii w starej i nowej wersji:
A tu kaplice lotniskowe w Brukseli...
prawosławna
protestancka (o której najbliższe spotkanie z psychoterapeutą?)
i katolicka. Sami oceńcie, do której z powyższych jej bliżej.
no, w każdym pomieszczeniu znajdziesz niezbędne dla kultu gadżety, a ich obecność z pewnością ma teologiczne uzasadnienie... bo przecież nie może być inaczej.
Komentarz
to powiadziałam ja, EwaGramp, "ałtorytet" moralny trzeciej klasy:cg:
"Tylko ja mam rację", i te osądy są niezwykle ostre, a jeśli są bardzo ostre to przeważnie nie są prawdziwe.
Mam wrażenie że chcesz tylko dokopać innym, szkoda bo lubię dyskutować z osobami o poglądach innych niż moje pod warunkiem że zgadzają się z siłą argumentów.
Może nawet nie chodzi o ten wątek.
Narysował mu kółko:
- Kowalski, co to jest ?
- Goła baba...
Narysował mu kwadrat:
- A to?
- He, he, goła baba...
Na koniec, narysował mu trójkąt:
- No a to, przyjrzyjcie się dobrze.
- Też goła baba...
- Kowalski, wy jesteście zboczeni!
- Jaaa?! A kto mi te gołe baby rysował?
no, w każdym pomieszczeniu znajdziesz niezbędne dla kultu gadżety, a ich obecność z pewnością ma teologiczne uzasadnienie... bo przecież nie może być inaczej.
a dlaczego neoński ?
(patrz post 34)
więc w takim towarzystwie można czekać na koniec świata...