To miał być przykład hejtu na polityków Chcesz do polityki będą Cię krytykować przeciwnicy polityczni, ba nawet Twoje dzieci też, żonę i babkę tez. Kasia Tusk, bo torebka potwornie droga, chyba 23 tys Aleksandra Kwaśniewska, bo dzieci nie chce mieć z wyboru
Itd itp.
Tylko jest jedną mała różnica. Żadna z tych pań nie mówi innym jak mają żyć.
To miał być przykład hejtu na polityków Chcesz do polityki będą Cię krytykować przeciwnicy polityczni, ba nawet Twoje dzieci też, żonę i babkę tez. Kasia Tusk, bo torebka potwornie droga, chyba 23 tys Aleksandra Kwaśniewska, bo dzieci nie chce mieć z wyboru
Itd itp.
A jakiż to ważny polityk z tej pani? Nawet aktorka jakaś taka marna z niej. Jakby nie numer - z delikatnie mówiąc- niewiernością, to by o niej nikt nie wspominał. Ot, przewinęła się przez serial i tyle.
Niestety ludzie dają sobie prawo do wchodzenia innym w ich prywatę.
Lubia wyliczać pieniądze w portfelu, miejsce wypoczynku, dom, obejście, samochody . Jak kto wyglada, jak jest ubrany.
Ile ma dzieci, a czemu tyle, ile mężów, czy ojciec pił a matka biła. Oczywiście w druga stronę to wścibstwo i nie szanowanie prywatności
Pani Figurska nie była hejtowana za działania polityczne.
Jakby sobie darowała śpiewki o moralności, umoralnianie innych, to nikogo by jej tyłek nie interesował.
Myślę, że ludzie bardzo nie lubią, gdy w kwestiach moralnych poucza ich ktoś, kto zdradził męża i miał dziecko z innym.
Na pewno - jest wtedy niebywała okazja utrącić konkurenta politycznego. Niemniej, Szaweł miał znacznie więcej za uszami, a jednak Jezus wybrał go na znaczniejszego z apostołów. Figurska jest szczególnie znienawidzona przez promotorów "cywilizacji śmierci", ale - co nas nie zabije, to nas wzmocni.
Do mnie docierają ludzie którzy zrobili coś złego i byli w stanie to naprawić. Nie uważam tego za hipokryzję. Hipokryta jest ten co uważa się za świętego a ukrywa swoje grzechy. Nie ten co przyznał się do błędu czy zła i z niego wyciąga wnioski. I dzieli się nimi z innymi ludźmi. Na tej zasadzie to nikt nie mógłby mówić o moralności bo nikt nie jest bez winy w rozmaitych sprawach.
Do mnie docierają ludzie którzy zrobili coś złego i byli w stanie to naprawić. Nie uważam tego za hipokryzję. Hipokryta jest ten co uważa się za świętego a ukrywa swoje grzechy. Nie ten co przyznał się do błędu czy zła i z niego wyciąga wnioski. I dzieli się nimi z innymi ludźmi. Na tej zasadzie to nikt nie mógłby mówić o moralności bo nikt nie jest bez winy w rozmaitych sprawach.
A do mnie akurat ta konkretna pani nie przemawia wcale. Ale też nie musi.
@beatak nie musi ale też nie uważam że jest hipokrytką. Bo jednak to słowo znaczy coś innego niż mówić i swoich błędach i ich naprawianiu oraz dzielenia się swoimi przemyśleniami w zakresie moralności. Ja tam nawet nie wiem czy do mnie dociera bo w ogóle pani Figurskiej nie czytuję nie słucham i nie oglądam. Chyba już za stara jestem na takie autorytety
Dla mnie to była ta jedna kropla... O ile sama historię pani Figurskiej na początku trochę złośliwie traktowałam(i to raczej na zasadzie ,że wszystko na sprzedaż -jacybjwstwsmy cudowni,a potem srrruuu,zdrada) to generalnie byłam pełna uznania Ale to był wysyp takich umoralniający aniołków Kaczyńskiego,z bratanica po kolejnym rozwodzie na czele,która pisała felietony pochwalne ku czci wartości rodziny i przykazaniom,a sama wiadomo...
Neo wiem,jak to się dzieje,ale najwięcej afer powiedzmy obyczajowych, nieprawidłowości w związkach jest od lat w tych kręgach działaczy politycznych, którzy na pokaz klęczą wszędzie,gdzie się da i kiedy się da,tokują o rodzinie,wartościach itp. A potem spektakularne zdrady, przemoc w związkach,przemoc i okrucieństwo wobec zwierząt.
Komentarz
Jakby nie numer - z delikatnie mówiąc- niewiernością, to by o niej nikt nie wspominał. Ot, przewinęła się przez serial i tyle.
Jak kto wyglada, jak jest ubrany.
Oczywiście w druga stronę to wścibstwo i nie szanowanie prywatności
Pani Figurska nie była hejtowana za działania polityczne.
Niemniej, Szaweł miał znacznie więcej za uszami, a jednak Jezus wybrał go na znaczniejszego z apostołów.
Figurska jest szczególnie znienawidzona przez promotorów "cywilizacji śmierci", ale - co nas nie zabije, to nas wzmocni.
No tak, Św. Paweł morderca, Św. Piotr zdrajca... Ci chrześcijanie są tacy wkurzający.
Na tej zasadzie to nikt nie mógłby mówić o moralności bo nikt nie jest bez winy w rozmaitych sprawach.
Ja tam nawet nie wiem czy do mnie dociera bo w ogóle pani Figurskiej nie czytuję nie słucham i nie oglądam.
Chyba już za stara jestem na takie autorytety
O ile sama historię pani Figurskiej na początku trochę złośliwie traktowałam(i to raczej na zasadzie ,że wszystko na sprzedaż -jacybjwstwsmy cudowni,a potem srrruuu,zdrada) to generalnie byłam pełna uznania
Ale to był wysyp takich umoralniający aniołków Kaczyńskiego,z bratanica po kolejnym rozwodzie na czele,która pisała felietony pochwalne ku czci wartości rodziny i przykazaniom,a sama wiadomo...
W tym, że nazywasz ludzi nawróconych hipokrytami.
A potem spektakularne zdrady, przemoc w związkach,przemoc i okrucieństwo wobec zwierząt.
Czyli jak ktoś się nawrócił i umoralnia, to jest hipokrytą czy nie?