Wracając do Drogi:
wierzę, ze dojrzeją do odkrycia tradycji i piękna tradycyjnej liturgii.
Wierzę, że zapomną o melodiach komponowanych przez pana K. i wyrzucą gitary z kościoła.
Wierzę, że zegną na przeistoczeniu kolana, ponieważ na imię Jezus ugnie się każde kolano.
Ufam, choć to trudne, że ich prowadzi Duch Św i kiedyś wyjdą z katakumb, zamkną salki na 4 spusty i wrócą do świątyń.
Jak by nie było to nasi bracia.
Na duszący dym, który się z kadzielnicy wydobywa - mało istotnym jest, iż pięknie pachnie. Astmatyk po prostu zaczyna się dusić, szczególnie gdy okadzane pomieszczenie jest nieduże.
[cite] DamianGS:[/cite]Niestety - jedną panię co juz 8 lat na drodze z obłędem w oczach.
Nawiedzonych dwóch ministrantów u siebie w parafii.
Daje ogłoszenie:
AAAA Chętnie poznam rzeczowego, mocno stojącego na nogach, szanującego tradycję i Neokatechumena
Po pierwsze primo: skąd w parafii masz ministrantów z DN, przecież w/g Cię neony izolują się od parafii?
Po drugie primo: mógłbym odpowiedzieć na ogłoszenie , lecz mam żonę, nie interesują mnie przygodne romanse, no i mam inne preferencje jeśli chodzi o płeć
Służą, a podczas uwielbienia zaczynają bełkotać.
Też byłem ministrantem i pamiętam tabliczkę w zakrystii: ZACHOWAJ CISZĘ. BÓG BLISKO.
A co dopiero w prezbiterium!!
Od 1975 roku, kiedy zostałem ministrantem(jestem nadal), nie widziałem tabliczek w prezbiterium, a na uwielbienie u nas i wszędzie tam gdzie przychodzi mi służyć do Mszy św. sie śpiewa pieśń na uwielbienie. Owszem ,zdarza się, że ktoś nie ma talentu i jego śpiew przypomina bełkot, ale to już inna rzecz...
Tabliczka była w zakrystii.
To szczęściarz z Ciebie. Same dobre wzorce. U nas niedzielną wieczorną porą, na uwielbienie śpiewa się specjalną pieśń z przerwą na bełkot. Oczywiście dziwne odgłosy wydaje tylko kilka osób - ale robią to na głos!!
[cite] DamianGS:[/cite]Tabliczka była w zakrystii.
To szczęściarz z Ciebie. Same dobre wzorce. U nas niedzielną wieczorną porą, na uwielbienie śpiewa się specjalną pieśń z przerwą na bełkot. Oczywiście dziwne odgłosy wydaje tylko kilka osób - ale robią to na głos!!
Komentarz
wierzę, ze dojrzeją do odkrycia tradycji i piękna tradycyjnej liturgii.
Wierzę, że zapomną o melodiach komponowanych przez pana K. i wyrzucą gitary z kościoła.
Wierzę, że zegną na przeistoczeniu kolana, ponieważ na imię Jezus ugnie się każde kolano.
Ufam, choć to trudne, że ich prowadzi Duch Św i kiedyś wyjdą z katakumb, zamkną salki na 4 spusty i wrócą do świątyń.
Jak by nie było to nasi bracia.
Na duszący dym, który się z kadzielnicy wydobywa - mało istotnym jest, iż pięknie pachnie. Astmatyk po prostu zaczyna się dusić, szczególnie gdy okadzane pomieszczenie jest nieduże.
izolowanie się od parafii
oooo wypraszam sobie - ja tam się nie izoluję od swojej parafii:ek:
Otóż był ów człowiek na kilku spotkaniach DN i pojechał z ciekawości na konwiwencję, ale wrócił zniesmaczony i nie rozeznał DN jako swojej Drogi
Czyli nie znam nikogo normalnego z "Drogi"
A swoją drogą czy "Poblogoslaw Jezu drogi" nie jest oficjalnym hymnem d... ee Neo?
Nie, ale mamy pieśń elektryków:
"Kto nas odłączy od miłości Boga?"
Bądź z nami w kontakcie Panie Jezu
bo diabel robi nam zwarcie.
Niech iskra miłości między nami przeskoczy..
:di::ar::gf:
Nawiasem mówiąc o członkach KD mogę zaświadczyć: są w porządku.
:cool:
Znam, widzę go w lustrze codziennie...
Nawiedzonych dwóch ministrantów u siebie w parafii.
Daje ogłoszenie:
AAAA Chętnie poznam rzeczowego, mocno stojącego na nogach, szanującego tradycję i Neokatechumena
Rzeczowy argument, co?
Ja polecam Cart.
Tylko mi nie pisz, że wszyscy, bo zrobię focha.
Po drugie primo: mógłbym odpowiedzieć na ogłoszenie , lecz mam żonę, nie interesują mnie przygodne romanse, no i mam inne preferencje jeśli chodzi o płeć
2.1 Czy odebrałeś to seksualnie?
fee!!
Ja właśnie nie odebrałem.
Ja raczej twardo na głowie stoję :cool:
Też byłem ministrantem i pamiętam tabliczkę w zakrystii: ZACHOWAJ CISZĘ. BÓG BLISKO.
A co dopiero w prezbiterium!!
A co to ma wspólnego z DN???