Muszę mieć wąski stół do kuchni. Tak 46-50 cm. Na rynku nic takiego nie ma (oprócz stołów do tzw."ogródków piwnych", które też rozważam, ale są słabej jakości), więc myślę, czy by samemu nie zrobić. Jako "nogi" mógłby być stelaż ze starej maszyny do szycia (akurat rozstaw ok), tylko ile dechy bez podparcia może być, żeby się nie uginało? Długość stołu muszę mieć tak z 150 cm. Czy na dwóch maszynach? Czy nie bawić się, tylko dwie dechy i cztery nogi? Muszę coś z tym stołem ruszyć, bo siedzimy jak śledzie... k.
Fajne mieszkanie musicie mieć @asiao !! Ładnie to zestawione.
@Agnicha myślę że docenią bardziej niż jakby w luksusach od początku były!
My teraz projekt "obejście" realizujemy. Moje maluchy przewaliły 100kg kamieni w rabaty. Zostało jeszcze z 900 ale w szoku jestem że więcej pomocy niż przeszkadzania! I też wiedzą po co to robią... jest autentycznie ładniej wkoło chałupy. Będą dzieci zbudowane swoją robotą = zasłużone poczucie wartości własnej i pracy.
@OlaOdPawla, na razie wyjechalam i przestalam szukać. Myslalam juz konkretniej o maszynie do szycia+ węższy blat kuchenny (na olx są). Później wymyśliłam, że wezmę stelaż od stolu, ktory mamy, ale on też jest szeroki. Także ten, jeszcze nic nie mam. K.
Fajne mieszkanie musicie mieć @asiao !! Ładnie to zestawione.
My teraz projekt "obejście" realizujemy. Moje maluchy przewaliły 100kg kamieni w rabaty. Zostało jeszcze z 900 ale w szoku jestem że więcej pomocy niż przeszkadzania! I też wiedzą po co to robią... jest autentycznie ładniej wkoło chałupy. Będą dzieci zbudowane swoją robotą = zasłużone poczucie wartości własnej i pracy.
U nas podobnie jest ze zrzucaniem węgla. Ostatnio zrzuciliśmy z chłopakami 6 ton i na prawdę byli pomocni, a jacy zadowoleni! Bardziej niż z jakiś innych atrakcji
A ma ktoś doświadczenie z fototapetą? Na pierwszy rzut oka widzę dwa rodzaje- papierową i na fizelinie. Chciałam przykleić na płytę ze sklejki szalunkowej (ma gładką, śliską powierzchnię). Która będzie lepsza?
Papierowe tapety sa ciensze, mozna je latwiej podrzec, rozedrzec, jak Ci dziecko popisze gdzies te tapete czy chlapnie, zaciapie czyms to przecierajac wilgotna szmatka zetrzesz sobie wzor na tapecie, po prostu ja uszkodzisz. My mamy 4 miejscach w domu tapety fizelinowe i moge Ci je polecic.
To są rolety dzień noc montowane od góry w kasetach a po bokach maja listwy maskujące. Mamy takie w oknach ale kolor jasny niestety pomieszczenia nie zaciemnia , natomiast brązowy tak .
Ja sobie wyobrażałam, że to jest od razu z warstwą klejąca ( jak naklejka), a to chyba trzeba samemu nakleić?
Są też takie ale powierzchnia musi być idealnie gładka czyli np .lodówka bądź fronty szafek .Kilku sprzedawców na Allegro ma dokładny opis swoich fototapet ale trzeba szukać.
Myjka to cudowna rzecz. Pożyczona, koszt 74 zł, umyła bardzo brudne płytki fantastycznie. Samą wodą, bez żadnego dodatku. A brudu nie dało się wyszorować szczotką ryżową. Teraz mam kolejne pytanie. Czeka nas malowanie ogrodzenia, bramy i siatki. Z siatki farba zeszła dawni temu, z bramy złazi płatami. Postawa, to wyczyścić. Jaką farbę kupić by się dobrze trzymała? Najlepiej, gdyby malować raz. A jak oczyścić bramę, by potem farba nie złaziła?
Papierem ściernym? Albo jaląś szlifierką? Z dziecinstwa pamietam ze takie przesła metalowe czysciło się szczotką drucianą. A potem malowało na olejno. Ale to wieki temu było. Moze teraz są jakies inne metody?
Komentarz
ja kupiłam we Fluggerze podobną i … lubię na nią patrzeć
Także ten, jeszcze nic nie mam.
K.
zabieram się za malowanie wikliny
dwa duże prostokątne kosze na pranie
już nie mogę na nie patrzeć
Teraz mam kolejne pytanie. Czeka nas malowanie ogrodzenia, bramy i siatki. Z siatki farba zeszła dawni temu, z bramy złazi płatami. Postawa, to wyczyścić. Jaką farbę kupić by się dobrze trzymała? Najlepiej, gdyby malować raz. A jak oczyścić bramę, by potem farba nie złaziła?
Albo jaląś szlifierką?
Z dziecinstwa pamietam ze takie przesła metalowe czysciło się szczotką drucianą.
A potem malowało na olejno. Ale to wieki temu było. Moze teraz są jakies inne metody?