Ale mam coraz większe wątpliwości, czy moje dzieci będą chciały chociaż spróbować... Dekoracyjnie do ogródka nawet by mi się nadawał. Ale nie mam pojęcia, jak wykorzystać w kuchni. Podzielcie się, proszę, swoimi potrawami.
Pytanie nr 2 - czy te łodygi wystarczy po prostu pokroić? Czy trzeba obrać z włókien, jak np. szparagi czy seler naciowy? Na surowo w smaku dość zniechęcające. Próbowaliśmy testować na króliku, ale odwrócił głowę. Ale królik szczawiu też nie jada, może mu ten kwas nie pasuje
Drożdżowe z rabarbarem jest pyszne (choć u nas nie wszystkie dzieci lubią - jeden mówi, że ciasta z chrzanem jeść nie będzie), crumble z rabarbarem i jabłkami też super. Moja siostra robiła kiedyś fajny dżem z rabarbaru i jabłek.
Kompot ! Jak marudzą na blady kolor dodać kilka mrożonych truskawek wyjdzie różowy i ładny
Ciasta z owocem i kruszonka drozdzowe, na maślance Rabarbar obiera się jak natniesz łodygę to odchodzi płatami Do ciasta kriosz drobniej posypujesz cukrem i cynamonem aż puści sok . Taki odsączony dajesz do ciasta Wymaga więcej cukru bo jest cierpki Ale pyszny
Komentarz
Jam chętna na rabarbar
k,
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ciasto-z-rabarbarem-i-budyniem
Dekoracyjnie do ogródka nawet by mi się nadawał. Ale nie mam pojęcia, jak wykorzystać w kuchni. Podzielcie się, proszę, swoimi potrawami.
Na surowo w smaku dość zniechęcające. Próbowaliśmy testować na króliku, ale odwrócił głowę. Ale królik szczawiu też nie jada, może mu ten kwas nie pasuje
po prostu pokroić na kawałki, dodać cukru i pogotować z pół godziny
Ciasta z owocem i kruszonka drozdzowe, na maślance
Rabarbar obiera się jak natniesz łodygę to odchodzi płatami
Do ciasta kriosz drobniej posypujesz cukrem i cynamonem aż puści sok . Taki odsączony dajesz do ciasta
Wymaga więcej cukru bo jest cierpki
Ale pyszny