Idiotyczne pytanie, zdaje sobie sprawę....[głeboki wdech] Czy słoik z zawartością pasteryzowaną mozna przechowywać w pozycji leżącej? Chodzi mi głównie o stały kontakt z nakrętką..czy to nie wpłynie na jakośc/trwałość produktu. Butelki nie mieszczą się na stojaka pod szafką....buuu A nigdy nie spotkałam sie z tym, że ktos przetrzymuje słoik do góry dnem, np.... :-B
@Elunia niech wypowiedzą się Ci, którzy korzystali z tego przepisu
ja dodam swoje trzy grosze: na tę ilość buraczków mam 1/2 szkl octu i cukru tylko do smaku, nie dodaję czosnku, gotuję 30 minut, w przepisie mam 1/2 szklanki oleju i 1 litr wody, zalewam przestudzoną zalewą
wg mnie albo za mało octu, albo za krótko gotowałaś
poza tartymi buraczkami jeszcze robię takie pokrojone na grube plastry z dodatkiem kminku nazywają się buraczki po kociewsku http://wielkiezarcie.com/recipes/30049793
Lubie robić te przetwory ale moje dzieci nie chcą jeść dżemów,,,, tylko ja z mężem. Soki u nas schodzą, ale sałatki nie bardzo. W tym roku zrobiłam około 70 słoików ogórków i 2 razy w tygodniu robię ogórkową..... ciekawe kiedy im się znudzi.... Chciałabym zrobić jeszcze powidła śliwkowe takie lekko kwaskowe.....
Komentarz
ale tak chciałam sobie ułatwić - chcą chemię - niech jedzą chemię
no ale dobra, zostanę przy tradycji
Czytałaś "Mariannę i róże"?
przeczytałam przerabiam śliwki na pomidory...
B-)
i tak myślę, jak ona tego dokona
szukałam przepisu
:-w
Czy słoik z zawartością pasteryzowaną mozna przechowywać w pozycji leżącej? Chodzi mi głównie o stały kontakt z nakrętką..czy to nie wpłynie na jakośc/trwałość produktu. Butelki nie mieszczą się na stojaka pod szafką....buuu
A nigdy nie spotkałam sie z tym, że ktos przetrzymuje słoik do góry dnem, np.... :-B
niech wypowiedzą się Ci, którzy korzystali z tego przepisu
ja dodam swoje trzy grosze:
na tę ilość buraczków mam 1/2 szkl octu i cukru tylko do smaku, nie dodaję czosnku, gotuję 30 minut, w przepisie mam 1/2 szklanki oleju i 1 litr wody, zalewam przestudzoną zalewą
wg mnie albo za mało octu, albo za krótko gotowałaś
burski cake... ciasto to czy buraczki )
nazywają się buraczki po kociewsku
http://wielkiezarcie.com/recipes/30049793
a tu oprócz buraczków inne kociewskie specjały
https://martucha.wordpress.com/category/przepisy-kociewskie/
Chciałabym zrobić jeszcze powidła śliwkowe takie lekko kwaskowe.....
http://www.alma24.pl/artykuly-spozywcze-u2/przetwory-owocowe-warzywne-i-miody/gruszka-z-limonka-i-pieprzem
a potem piękny rachunek za gaz
zazdroszczam @jukaa
http://allegro.pl/przecierak-do-pomidorow-warzyw-owocow-i5569639724.html
Lopatologicznie Proszę
zebrać takie zielone czy poczekać?
jak złapią kolorków to wtedy zebrac i postawić w domu do dojrzenia
mnie to nie przeszkadza , ale dla rodziny muszę przecedzać