Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

co zrobic z selera naciowego?

2»

Komentarz

  • Ja wrzucam do sałatki (jakiejkolwiek warzywnej), albo chrupię maczając w sosie czosnkowym, koperkowym czy tam jaki sie nawinie
  • Bea, już myślałam, że mi się upiecze... :wink:

    Jest to przepis, który nie jest jeszcze doskonały... Szukam ciągle smaku Cashew Nuts Chicken od pewnego Chińczyka z Virginii, US.

    Tyle tytułem wstępu.

    Składniki (bez dokładnych proporcji)
    * piersi kurczaka pokrojone na kawałki w marynacie z 1 łyżeczki soli, 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej i 2 łyżek wody
    * seler naciowy pokrojony w kilkucentrymetrowe kawałki
    * orzechy nerkowca
    * kasztany wodne z puszki
    * czosnek

    sos (składniki wymieszać w miseczce):
    * sok z połówki cytryny
    * 2 łyżki sosu sojowego
    * łyżka miodu
    * imbir tarty

    Orzechy uprażyć w oleju, a następnie w tym samym oleju usmażyć kurczaka na złoto.
    Wyjąć kurczaka. Włożyć na tą samą patelnię seler i kasztany. Krótko podsmażyć, seler ma być chrupiący i dodać do nich czosnek przeciśnięty przez praskę i sos, a następnie mięso i orzechy. Wymieszać, podawać z ryżem.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.