Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Ile smalcu do smażenia pączków?

2»

Komentarz

  • Właśnie jak rozpoznać po ziemniaku tą dobrą temp?
  • @Cart

    ok - to będę wiedziałą, ze temp jest już dostatecznie wysoka.. A jak sprawdzić czy nie jest za wysoka? No bo ona będzie ciągle się podnosić, nie? 
  • Wrzucamy pokrojonego ziemniaka - jak wokół niego jest sporo bąbelków, to tłuszcz ma dobrą temperaturę. Jak nic się z ziemniakiem nie dzieje czy bąbelków mało, to znaczy, że temperatura za niska. Jak gwałtowanie przebiega smażenie i prawie natychmiast ziemniak jest brązowy, to temperatura za wysoka. Trzeba zmniejszyć ogień i dodać większą porcję ziemniaków.
  • Chabrówka, trzeba dbać o to, by ciągle smażyły się pączki, nie było wolnych miejsc. Czyli wyjmujesz usmażone i od razu wkładasz surowe na to miejsce. I ziemniaki pokrojone zawsze pod ręką, by regulować temperaturę.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.