Kupujemy w Biedronce dwa opakowania gotowego ciasta francuskiego oraz wiaderko serka waniliowego
Rozwijamy jeden arkusz ciasta i rozsmarowujemy serek:
Przykrywamy z góry drugim arkuszem i dzielimy całość na 24 prostokąty:
Układamy na blaszce z przewrotem
Pieczemy w temperaturze ok 180 st. i jemy:
Szybkie i smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Komentarz
Może ktoś pamięta, co to było - Lila , Saracella lub ktoś inny
Może ktoś pamięta, co to było - Lila , Saracella lub ktoś inny[/quote]
Aneta, chodzi Ci o [i]quiche[/i]? Taki najprostszy to quiche lorraine: boczek plus smietana, mleko i jajka razem wymieszane, posypane serem. Cos takiego :
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/quiche_lorraine_ill.html
ciasto francuskie by Biedronka
marmolada truskawkowa by Biedronka
i tak jak w przepisie tyle ze pojedyncze kawalki ciasta posmarowane
PYCHA - maz zajada - zaraz sie skoncza :bigsmile:
Moje właśnie siedzą w piekarniku....
Ale ser mi jakoś wypłynął....
I jak długo ma to się piec???
Ale dzieci orzekły, że dobre.