Jeżeli silnik spalony, to jego przewinięcie będzie na 100% tańsze niż nowe urządzenie. Czy się da to zrobić to nie wiem bo nie dysponuję Thermomixem, ale raczej powinno się dać.
Jak wszystko, co kupujemy - expres do kawy Jura - po miesiącu, kosiarka Makita- po dwóch koszeniach, maszyna do lodów Magimix- po każdej naprawie, odkurzacz Miele - połamały się plastiki. Wszystko markowe, solidne rzekomo... Dlatego boję się wszystkich rzeczy drogich - zaraz padną.
Jak wszystko, co kupujemy - expres do kawy Jura - po miesiącu, kosiarka Makita- po dwóch koszeniach, maszyna do lodów Magimix- po każdej naprawie, odkurzacz Miele - połamały się plastiki. Wszystko markowe, solidne rzekomo... Dlatego boję się wszystkich rzeczy drogich - zaraz padną.
My już markowych nie kupujemy i działają, wykaszarka nie markowa za 300 zł całe lato i nawet połowę swojej ceny już zwróciła i mniejszy żal jak się w końcu popsuje
On czyli Cooking Chef? Tak - również gotuje. My mamy "zwykłego" Chefa - bez gotowania - i doskonale wyrabia przeróżne ciasta, w tym ciężkie chlebowe.
U mnie ciasta drożdżowe (już od kilku lat) wyrabia maszyna do pieczenia chleba. Za 200zł.
Ile tego ciasta wyrobi? Bo nasz Chef wyrabia około 2.5kg ciasta chlebowego i do tego ma masę innych zastosowań przydatnych w domu z dziećmi a przy tym kosztował bardzo znośnie - około 1500 zł. Z biegiem czasu żona dokupuje do niego sobie różne ciekawe przystawki - np. do obierania ziemniaków czy przecierania owoców.
Cooking chef Czy Thermomix uważam za zbyt drogi wydatek, choć znam rodziny które są z nich zadowolone.
patelnia cudo za 2000 zł (z pokazu) czy patelnia zwykła ze sklepu za 150 zł takie same pyszne dania przygotuje, tylko wmówią Ci akwizytorzy jakie to techniki nanotechnologie, ekologie i itp gadki wcisną
a "głupiutkie" bogate gospodynie myślą ach co za cudo i jakie zdrowe jedzenie
Ja sobie bardzo chwalę Thermomix. Najwięcej używam właśnie do mieszania ciasta na chleb, sernik, drożdżowe, keksy etc.
Pasta jajeczna niewykonalna w innym urządzeniu, jak w thermomixie. Domowe kisiele, budynie. Jak się gotuje i nauczy korzystać z niego - to pomoc ogromna. Można bez wielkich mąk odrzucić półprodukty i w thermomixie od zera wszystko przygotowywać.
Kupiłam sporo książek kucharskich do niego, co bardzo naukę - już teraz potrafię w ciemno zaadoptować normalne pzrepisy.
No ale jak mi coś jeszcze będzie ułatwiać pracę w kuchni, to co ja w niej będę robić? Stracę uzasadnienie swojej egzystencji i będę musiała iść do pracy. A tego byśmy nie chcieli...
Adalbert napisał - Harmomix pracując pięknie gra na Harmonii a Termomix może być używany przez panie stosujące NPR, gdyż albowiem mierzy temperaturę...a poza tym wszystkie funkcje są takie same...
Komentarz
My mamy "zwykłego" Chefa - bez gotowania - i doskonale wyrabia przeróżne ciasta, w tym ciężkie chlebowe.
My już markowych nie kupujemy i działają, wykaszarka nie markowa za 300 zł całe lato i nawet połowę swojej ceny już zwróciła i mniejszy żal jak się w końcu popsuje
Bo nasz Chef wyrabia około 2.5kg ciasta chlebowego i do tego ma masę innych zastosowań przydatnych w domu z dziećmi a przy tym kosztował bardzo znośnie - około 1500 zł.
Z biegiem czasu żona dokupuje do niego sobie różne ciekawe przystawki - np. do obierania ziemniaków czy przecierania owoców.
Cooking chef Czy Thermomix uważam za zbyt drogi wydatek, choć znam rodziny które są z nich zadowolone.
Kto wie czy jak się rozpadnie to czy nie kupię Cooking Chef skoro cena przystępna
Zresztą...ja czysto teoretycznie pytam.
A tego byśmy nie chcieli...
Widziałam,jak pracuje i jestem zachwycona...
MSPANC
)