Powiedzcie mi jak to jest, jest manifestacja na bankowym wczoraj, przemawia WInnicki, Siarkowska, przychodzą wkurzeni rodzice (mało - ja byłem) i nie ma narodowców, tęczowa hołota się wydziera, zagłusza,,, tak to donikąd nie dojdziemy.
Papierowi narodowcy!
Komentarz
T
W Polsce brakuje porządnej lewicy niekomunistycznej.
T
A z drugiej strony manify i Kodomici z manifestacjami odnośnie rzeczy kompletnie oderwanych od rzeczywistości.
Innym jest dobrze ale trochę stracili więc protestują (beneficjenci przemian po 1988r.).
Reszta, którym nie jest za dobrze lub jest całkiem źle lecz ma wolę i możliwości zmiany swego położenia wybiera emigrację lub zakłada własną działalność. Pozostalo są słabi, chorzy, posunięci w latach i nie mają sił i środków na protesty czy działalność polityczną. Obraz dopełnia szara strefa, przestępcy, patologia na zasiłkach, cwaniacy - „Sebixy i Karyny z potomstwem swym Dżesiką i Brajankiem”.
T
A lewicę czyli socjalna partie niekomunistyczna mamy, i to u władzy.
Tyle.
Od 30 lat ludzie są wciągani we wojenki ideologiczne , ktore nijak się mają do poprawy i jakosci życia Polakòw.
Tyle i po prostu.
Cała p ara idzie w gwizdek ideologicznych przepychanek.
T
Bo nie napisałeŝ tego tak ładnie jak ja
Ja tak pisałam ???
T
Dam przykład. U nas, na krakowskim osiedlu, nie ma w ogóle chodników. Niedaleko Zakopianki, ludzie są robią objazdy, aby uniknąć korków na Zakopiance. Domów przybywa a z nimi mieszkańców, ruch coraz większy. Nie da się wyjść z dziećmi na spacer, nie da się wyjść z psem na spacer, nie da się puścić małych dzieci samych do kościoła, do szkoły - bo nie ma chodników, jest bardzo niebezpiecznie. Od 20 lat miastem rządzi Majchrowski, nic nie zrobił w tym kierunku, pomimo, że protestowaliśmy nie jeden raz przed urzędem miasta, czy blokowaliśmy ulice w centrum Krakowa. Wybudował nam natomiast spopielarnię zwłok, na tle tynieckiego wzgórza, bo blisko do autostrady. Wyobraźcie sobie, że w ostatnich wyborach na naszym osiedlu wygrał Majchrowski i jego ugrupowanie. No absurd!
A myślisz, że narodowcy będą prowadzić wydolną politykę? No szczerze w to wątpię.