Dla mnie sierpniowe niebo, to tragedia jakas, zle nakręcone, masakrycznie nagrane, sztuczne... Choc pomysł byl dobry, dla mnie stracony czas. Lepiej na youtubie sobie pooglądac filmy archiwalne.
Zupelnie nie koszer, ale uwazam ze naprawdę dobry film, to "Grawitacja".
Małgorzata WSPANIAŁY film. Piękny, wzruszający i poruszający. A obaj aktorzy grający Mateusza- no fantastyczni. Jest kilka scen dla młodzieży poniżej 15 lat raczej nie teges. W sumie to szkoda, że reżyser jednak nie pomyślał o młodszych bo ogólnie film gdyby nie te sceny to dla młodzieży ok.
Erotyczne - scena jedna mocniejsza(gołe piersi w kontekście erotycznym) i ze dwie jak bohater zagląda do gazetki z gołymi cyckami. Bohater ogólnie dorasta i te sceny są jak najbardziej uzasadnione i delikatne. Ja mam 13 latkę i myślę, że jak za rok, dwa będzie na kompie to obejrzę z nią jeszcze raz. Film bardzo cenny dla młodzieży.
"Sierpniowe niebo" mnie się też podobało. Tzn. ważny film. Realizacja można dyskutować, choć mnie się te śmiałe pomysły łączenia archiwaliów ze współczesnością podobały...
Ale co wam podobalo się w "sierpniowym niebie?" Ja bylam zażenowana, dawno nie widzialam tak zle zagranego filmu....jedyna wartosc to zdjecia archiwalne, moim chlopcom (8,5 i 11 lat) sie podobalo.
Ja jestem ciekawa jak się udała twórcom "Gra Endera", której póki co widzę zwiastuny. Jeśli ktoś jeszcze nie czytał - polecam. @majolijka to chyba w klimatach Twojego męża:)
Komentarz
dzieci mówią - na popcorn...
a ja mówię - lepiej zostać w domu na ruskich pierogach
strach chodzić do kina
już lepiej w wypożyczalni poszukać czegoś sensownego sprzed lat
Zupelnie nie koszer, ale uwazam ze naprawdę dobry film, to "Grawitacja".
No ale pytanie, czego się od kina oczekuje.
Byliśmy wczoraj z mężem na randce, na Grawitacji. Super film! Polecam. :-)
Tych mmlodszych nastolatkow też bym puściła.
Idea ok, ale styl filmu nie przemawia do mnie.